De genomineerden zijn bekend!

genomineerden

De jury heeft haar keuze gemaakt en een shortlist opgesteld met drie kandidaten per prijscategorie.

Wie wordt Westfries ondernemer van het jaar?

Het ultieme hoogtepunt van het Ondernemersgala: de bekendmaking van de Rabobank West-Friesland Méér Prijs. Wie mag zich ondernemer van het jaar noemen? Welk bedrijf gaat er met die felbegeerde trofee vandoor? Dat blijft tijdens deze zilveren editie van het Westfries Ondernemersgala tot het laatste moment geheim.

Westfriesland barst qua bedrijvigheid haast uit zijn voegen. Steeds meer ondernemers vinden de weg ernaar. Na lang debatteren koos de jury voor de volgende kandidaten:

 • ABZ Seeds: de lekkerste aardbeien ter wereld komen uit Andijk

  Passie voor een product vertalen naar een bloeiend en internationaal toonaangevend bedrijf. Gé Bentvelsen deed het met ABZ Seeds. Het bedrijf veredelt aardbeien via zaad en veroorzaakte daarmee een revolutie in de aardbeienmarkt. Innovatief, ondernemend en met liefde voor het vak. ABZ Seeds mag zich met recht de keizer onder de zomerkoninkjes noemen.

 • ToekomstGroep: de nieuwe bloei van de bouwwereld begint in Andijk

  Dat je sterker dan ooit uit een crisis kunt komen, bewijst ToekomstGroep uit Andijk. Directeur Jan Pieter Konijn en zijn medewerkers weten als geen ander hoe een modern bouwbedrijf het beste uit de markt kan halen. Door alles in huis te hebben, bijvoorbeeld: bouw, glas, schilderen en service. Maar ook door mee te denken. ToekomstGroep komt met oplossingen die de klant vaak zelf nog niet heeft bedacht.

 • De Eekhoorn: inspiratie uit Zwaagdijk voor ieder interieur

  Gamma, Karwei, Sissy Boy, vtwonen en talrijke meubelbedrijven in Nederland en ver daarbuiten: De Eekhoorn uit Zwaagdijk-Oost voorziet ze van interieurideeën. Met de drie broers Gerard, Winfried en Jos de Smit aan het roer is De Eekhoorn een uiterst succesvol leverancier van meubelen en interieurartikelen aan grootwinkelbedrijven, meubelspeciaalzaken en online retailers in binnen- en buitenland. Een modern en innovatief bedrijf met een scherp oog voor kwaliteit.

Drie sterke merken. Ieder voor zich innovatief, dynamisch en met een duidelijke visie op de toekomst. Toch kan er straks maar één de winnaar zijn. Wie wordt op 11 februari uitgeroepen tot ondernemer van het jaar? Wie wint de Rabobank West-Friesland Méér Prijs? Het blijft spannend tot de laatste seconde!

Wij wensen alle deelnemers heel veel geluk!

Wie wint de WBG Runner Up-prijs?

Er wordt gebikkeld in Westfriesland. Steeds meer ondernemers steken de handen uit de mouwen en bouwen aan een bedrijf dat gezien mag worden. Uit al die prachtige, jonge ondernemingen koos de jury drie bedrijven die kans maken op de felbegeerde trofee voor aanstormend talent: de WBG Runner Up. Wie van de onderstaande drie gaat er met deze prijs vandoor?

Dit zijn de genomineerden:

 • Devi-Comfort: alleskunners uit Obdam

  Nog geen tien jaar oud en toch al een naam die klinkt als een klok. Van aandrijving tot elektronische innovaties tot 3D-printing, Devi-Comfort maakt van ieder idee een tastbaar kwaliteitsproduct. Devi-Comfort: een snelle stijger in een dynamische regio.

 • Turf: gezellig ontspannen met het hele gezin in Hoorn

  Kinderen welkom. Dat is in twee woorden het geheim van Turf. Sinds 2011 dé pleisterplaats voor jonge gezinnen die zorgeloos een hapje of drankje willen doen in een sfeervolle ambiance. Een feest organiseren? Een vergadering beleggen? Flexwerken? Alles kan bij Turf.

 • Zeilschool en Strandpaviljoen Enkhuizen

  Enkhuizen en het IJsselmeer, een perfecte combinatie voor een zeilschool, strandpaviljoen én restaurant. Zeilschool en Strandpaviljoen Enkhuizen haalt het beste naar boven in watersport, strandbezoek en culinair genieten. Met een doelgroep van 8 tot 80 is het bedrijf de ideale thuishaven voor een heerlijk momentje ontspannen.

Drie kanjers van bedrijven. Drie ambitieuze, enthousiaste ondernemingen die stuk voor stuk aanspraak maken op die felbegeerde titel van Runner Up. Wie gaat ‘m winnen? Dat bepaalt een deskundige jury. U hoort het op 11 februari!

Wij wensen alle deelnemers heel veel geluk!

11 februari 2016, 20:00 uur, Schouwburg Het Park, Hoorn