Winnaars 2017

Seed Processing Holland uit Enkhuizen is uitgeroepen tot winnaar van de Rabobank West-Friesland Méér Prijs van het jaar 2016. Donderdagavond 9 februari j.l. kreeg de directie de trofee die hoort bij de West-Friesland Méér Prijs uitgereikt.

Social Blue uit Hoorn verwierf de WBG Runner Up prijs (voor bedrijven jonger dan tien jaar) en Boekhandel Stumpel is door het publiek gekozen tot winnaar van de Van der Valk Retail Publieksprijs.
WinnaarsVoor Seed Processing Holland komt het winnen van de West-Friesland Méér Prijs als fraai begin van het jubileumjaar. Het bestaat in 2017 vijftig jaar. Het startte ooit met constructiewerk en behoort nu tot de toonaangevende bedrijven op het gebied van machines voor groente- en bloemzaden. Het bedrijf levert kwaliteitsproducten, van laboratoria tot verpakkingsapparatuur, naar zo’n 135 landen wereldwijd. Sinds 2014 heeft het ook een vestiging in de Verenigde Staten. Er werken 60 medewerkers in de regio en daar komen binnen afzienbare tijd nog tien tot vijftien bij.

Social Blue regelt leads (contactmoment tussen adverteerder en consument) via Facebook. Het Hoornse bedrijf verzorgt momenteel zo’n 500.000 leads per maand voor bedrijven als Hello Fresh, Deen en Schoonenberg, waarbij klanten betalen per lead. Het zal volgens de jury zeker zijn ambitie waarmaken om gecontroleerd te groeien en wereldwijd marktleider te worden. Het personeelsbestand is jong, gemiddeld zo’n 29 jaar. Social Blue investeert aanzienlijk in de werknemers en laat veel over aan hun eigen verantwoordelijkheid. Er wordt veel aandacht besteed aan kennisdeling en -vergroting, onder meer via een eigen academy, die het personeel op de hoogte houdt van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied. Bijzonder vindt de jury ook de English Thursday waarop het personeel verplicht Engels spreekt. Social Blue werkt samen met het Horizon College om marketing en communicatie studenten een kans te bieden binnen het bedrijf.

Het familiebedrijf Stumpel, dat momenteel wordt gerund door de vierde en vijfde generatie, bestaat sinds 1880. Er werken 115 mensen. Stumpel heeft tien winkels, in Hoorn, maar ook in Alkmaar en Almere, en timmert ook aan de weg met Stumpel Office Products (van kantoorartikelen tot projectinrichting). De webshop wordt steeds professioneler. In Hoorn en Almere zag koffiebar Boek & Boon het levenslicht.

Sprekers tijdens het gala waren Daan Roosegaarde, Urgert & Van Deudekom en de presentatie van de avond was in handen van Rens de Jong. Het 26e Ondernemersgala en het Gala Diner vooraf in Van der Valk waren een enorm succes. Graag tot donderdag 8 februari 2018!!

bron: NHD.nl