Procedure Van der Valk Retailprijs

Aanmelden is mogelijk tot en met 30 november 2017 via het nominatieformulier op de website. Inschrijvingen die na de sluitingsdatum worden ontvangen kunnen niet in de jurering worden meegenomen. Na ontvangst van de nominatie ontvangt de aanmelder per mail een bevestiging.

Om in aanmerking te komen voor de WBG Runner Up prijs dient het bedrijf afkomstig te zijn uit de gemeente Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer of Stede Broec.

Kandidaatstelling:

De onderneming kan door directie of medewerkers van de onderneming kandidaat worden gesteld, maar ook door juryleden of derden.

De Van der Valk Retailprijs:

De Van der Valk Retailprijs is een nieuwe prijs waarbij de consument mede bepaalt welke kandidaat de beste winkel van West-Friesland is. Zowel online als offline winkels komen in aanmerking voor de prijs. De jury maakt in de eerste ronde een voorselectie van drie kandidaten waarop vervolgens een stem kan worden uitgebracht via deze website. De winnaar wordt tijdens de gala-avond bekend gemaakt.

Criteria:
Het zwaartepunt bij het beoordelen van de Van der Valk Retailprijs ligt op strategisch beleid, het functioneren van de winkelformule en het innovatief gehalte van de retailer. Daarnaast richt de jury zich op uitstraling, service, personeel en beleving.

De jury

De jury bestaat uit 9 leden met grote kennis van het Westfries Bedrijfsleven over de volle breedte en worden met name geworven op niveau van directie en bestuur. De jury en het bestuur van Stichting Ondernemersgala Westfriesland opereren onafhankelijk van elkaar. Alle geleverde informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Procedure:

Tijdens de jurybijeenkomst in week 51 maakt de jury een voorselectie van drie kandidaten. In de periode van 1 januari tot en met 8 februari 2018 mag het publiek hierop een stem uitbrengen.

De retailer die de meeste stemmen binnen weet te halen heeft gewonnen. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Westfries Ondernemersgala op donderdagavond 8 februari 2018 in Schouwburg Het Park.

Aan een nominatie, de selectieprocedure en/of kandidaat winnaar worden NOOIT kosten in rekening gebracht of andere financiële verplichtingen aan de organisatie van het Westfries Ondernemersgala. De gehele procedure is op basis van vrijwilligheid, onafhankelijkheid, vertrouwelijkheid en respect.